05-10-2021

De kosten van linkbuilding

Wat zijn de kosten van linkbuilding? Wat levert het je op? Hoe ga je aan de slag met linkbuilding en wat is het precies? Deze en andere vragen worden hier in dit bericht beantwoord. Voordat je je gaat verdiepen in de kosten van linkbuilding is het namelijk nuttig te weten wat het is en wat je ermee kunt.

 

Wat is linkbuilding?

Voor het gemak leggen we je eerst kort uit wat linkbuilding is. Het is namelijk een goede manier om de online vindbaarheid van je website of webshop te vergroten.

Start met linkbuilding

 Permanente plaatsing
 Unieke IP adressen
 Links importeren
 Vanaf € 5,-

Registreer en start met linkbuilding!


Hoe werkt linkbuilding?

Als je met je website hoger in de zoekresultaten wil komen dan is linkbuilding een goede optie. Je trekt zo namelijk meer bezoekers naar je website of webshop. Je gaat eigenlijk linkjes verzamelen vanaf andere websites naar jouw website. Google zal je website dan kunnen indexeren, maar dan wordt er op veel aspecten gelet:

-          De kwaliteit van de linkjes moet relevant zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het onderwerp van de pagina waar je link staat, is dat gerelateerd aan het onderwerp van de pagina waar de link naar toe verwijst?

-          Staat er op de website waar de link staat ook goede teksten? Een website mag niet alleen maar gebouwd zijn voor linkbuilding!

-          Hoeveel externe links staan er op de pagina vermeld?

-          Is het een directe link of is het via een verwijzing (dit noemen we ook wel redirect)?

-          Is het een betaalde link of is deze gratis?

-          Hoe snel is het aantal linkjes naar je website gegroeid? Is dit ineens te snel gegaan? Let daar goed op, het moet wel via een natuurlijk verloop daar let Google zeker op!

 

Door linkbuilding te gebruiken zorg je voor een natuurlijk linkprofiel. Dit heeft weer effect op je positie in Google. Goede content speelt een belangrijke rol bij linkbuilding. De juiste inhoud van een website speelt hierin ook een grote rol. Het is belangrijk dat het een echte website is waar je linkjes op worden geplaatst en dat het geen website is die puur voor de linkbuilding is gebouwd. Daar kun je vooraf zelf ook goed naar kijken, door te kijken naar de inhoud van de website. Staan er veel artikelen op met veel verwijzingen? Dan kun je je afvragen of dit niet pure linkbuilding is. Als je de site wat verder gaat bekijken zal je vraag snel beantwoord worden.

 

Wat levert linkbuilding je op?

Linkbuilding zorgt voor erg veel voordelen. Je website wordt online namelijk beter vindbaar en dat kan zorgen voor meer omzet en dat is wat de meeste mensen als doel hebben als zij over een website of webshop beschikken. Wat zijn dan de voordelen?

-          Als je linkbuilding toe gaat passen, dan krijg je meer aandacht bij de zoekmachines. Dit wil zeggen dat de vindbaarheid beter wordt en dat meer mensen je kunnen bereiken.

-          Het zorgt voor een betere naamsbekendheid. Hoe beter je bekend staat, hoe beter mensen je kunnen vinden in zoekmachines zoals Google.

-          Er komen meer bezoekers op je website, de kans dat zij wat kopen is ook groter. Daarom kan het ook je omzet in korte tijd enorm verhogen.

 

Bij linkbuilding moet je niet alleen denken aan de korte termijn. Het moet namelijk gezien worden als een investering op de langere termijn. Het gaat namelijk altijd tijd kosten om een duurzaam en sterk linknetwerk op te mogen zetten / bouwen. Als je eenmaal een sterk netwerk hebt, dan kun jij er jaren tegenaan en ook je voordeel mee doen. 

 

Wat kost linkbuilding je?

Als je meer wil weten over de kosten van linkbuilding, dan moet je je op focussen op welke strategieën je toe wil passen. Je kunt het om te beginnen zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Vervolgens kun jij de keuze maken of je je gaat focussen op een strategie of misschien wil je wel liever je kansen spreiden. Welke keuzes je maakt, zal bepalen wat de kosten van linkbuilding worden. Er kan dus geen vast bedrag worden genoemd van wat de investering je gaat kosten. Maar er kan je wel een idee worden gegeven van de mogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld gratis linkbuilding, dit kost jou wel wat tijd en moeite. Je kunt een goede blog of video maken en als andere sites hier dan naar willen linken dan ben je ook snel binnen!

 

Maar meestal ga je zelf investeren in linkbuilding. Daarbij is het van belang dat je voor jezelf nagaat hoeveel jij er per maand aan uit wil geven. Je kunt denken aan het kopen van posts bij een micro influencer. Maar je hebt ook een linkbuilding bureau waar je een beroep op kunt doen. Er wordt dan vaak een link geplaatst vanaf een forum, of vanaf een startpagina of een social media link. Het zal niet zorgen voor de beste resultaten, maar alle beetjes kunnen je helpen. Heb je meer dan honderd euro per maand te besteden aan linkbuilding, dan zijn er ook meer opties. Het voordeel wat je dan hebt is dat jij de mogelijkheden kunt spreiden. Je zou de keuze kunnen maken voor meerdere influencers. Maar je kunt ook meerdere bloggers benaderen zodat zij een linkje plaatsen in een blogpost.

 

Het kan ook zijn dat je van een heel groot bedrijf bent en dus veel geld kunt investeren in linkbuilding. Hierdoor heb je meer kansen en meer mogelijkheden. Je zou dan kunnen denken aan het laten maken van content. Je zou ook een grote PR campagne op kunnen laten zetten. Hoe meer geld jij te besteden hebt, hoe meer mensen je kunt bereiken. Hoe hoger je budget, hoe meer partijen je kunt benaderen voor een link. Zo verhoog jij dus je kansen op een linkje en alles bij elkaar zijn dit goede linkbuilding activiteiten. Alles bij elkaar kan jou dus veel moois opleveren.


Start met linkbuilding

 Permanente plaatsing
 Unieke IP adressen
 Links importeren
 Vanaf € 5,-

Registreer en start met linkbuilding!