30-10-2021

Linkbuilding strategie

Linkbuilding strategie

Heb jij al een goede linkbuilding strategie ontdekt? Het is goed dat je je daar eens in gaat verdiepen. Het is namelijk een manier om aan de hand van links de zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren (van je eigen website of webshop). Voor Google zijn links erg belangrijk, ze stralen betrouwbaarheid uit en daarom kom jij dan hoger in Google als je veel links hebt. Maar het gaat niet zo zeer om de hoeveelheid links, het gaat er om dat ze kwalitatief goed zijn. Als je linkbuilding op een efficiënte manier toe gaat passen, dan moet het ervoor zorgen dat iedere backlink die naar binnen wordt gehaald ten goede komt aan jouw website. Daarom moet een strategie uitgewerkt worden die efficiënt is en dan toegepast kan worden.

 

Linkbuilding strategie

 Permanente plaatsing
 Unieke IP adressen
 Links importeren
 Vanaf € 5,-

Registreer en start met linkbuilding!

 

Kies je eigen linkbuilding strategie

Bij een linkbuilding strategie zijn er veel dingen waar dat naar gekeken moet worden. Maar om te beginnen moet Google jouw website dus zien als een echt merk (ook wel branding genoemd). Je kunt dan het beste werken met top pagina’s en daarin verwerk je dan de belangrijkste zoekwoorden. Vervolgens kun je dan de SEO waarde van deze goede pagina’s gebruiken om te ranken met je hele website. Welke strategie je gaat gebruiken, hangt af van wat er allemaal gedaan moet worden. Ga je alles zelf doen, besteed je het uit? Is er al wat gedaan op het gebied van linkbuilding of moet alles nog op worden gestart? Het is goed om eerst alles op een rijtje te zetten, dan heb je een beginpunt en dan kun je aangeven waar je naar toe wil werken. Zorg dat je duidelijke stappen gaat maken en dan het project kan monitoren. Je ziet dan echt dat het werkt en dat je website steeds beter gaat scoren in zoekmachines zoals Google.

 

Voordelen linkbuilding strategie

Het is goed om eens helder te hebben wat de voordelen zijn van linkbuilding. Om te beginnen zorgen links namelijk voor geloofwaardigheid, dit noemen we ook wel autoriteit. Maar de zoekmachines zoals Google, gebruiken de links ook om je website te rangschikken. Als jij dus goede en betrouwbare links hebt, dan is je site betrouwbaar en krijg je een hogere positie in de zoekresultaten bij Google. Als je backlinks hebt, dan krijg je dus ook meer bezoekers op je website. Een grotere kans dus dat zij ook wat bij je kopen of een dienst afnemen en dat er dus meer winst wordt geboekt. Dankzij linkbuilding krijg je ook een hogere SEO score, en het zorgt voor meer betrouwbaarheid (een betere reputatie van je website). Het aantal conversies zal toenemen en dus ook je omzet. Het is daarom erg zinvol om er gebruik van te maken. Misschien is er binnen jouw branche wel erg veel concurrentie en dan is het zeker van belang om er zo snel als mogelijk gebruik van te maken. Je wil namelijk dat Google jouw website als beste kan beoordelen en dat daarom de klanten naar jou toe komen. Dit kost soms wat geld en tijd, maar het zal hoe dan ook beloond worden.

 

Zelf linkbuilding doen of uitbesteden?

Qua linkbuilding zijn er veel opties, maar je moet je er eerst goed in verdiepen om na te gaan hoeveel werk het is. Als je al de hele dag bezig bent met je eigen bedrijf en dan nog je website, dan kan het wel eens teveel worden. Soms moet je daarom onderdelen uit handen durven en kunnen geven, zoals linkbuilding. Er zijn meer dan genoeg specialisten die het werk zo van je overnemen en direct aan de slag kunnen. Ze kunnen een goede strategie op gang zetten, deze wordt uiteraard met jou besproken en je wordt continu op de hoogte gehouden. Het gaat er om dat je in gaat zien wat de meerwaarde is en dan zie je ook dat het zijn geld echt meer dan waard is. Een goede SEO/linkbuilding specialist zal zichzelf bewijzen en ook alles snel terug verdienen. Het is een proces wat bijgehouden moet worden. Je gaat niet nu veel links verzamelen en dan stoppen, je moet het op gang houden zodat je website een meerwaarde blijft behouden. Dit zal Google ook regelmatig controleren en als je eenmaal een goede positie hebt dan wil je deze ook behouden toch?

 

Belang goede linkbuilding strategie

Een goede linkbuilding strategie gaat er voor zorgen dat jij het maximale uit het aantal inkomende links gaat halen (van je website of webshop). Vroeger was linkbuilding wat eenvoudiger, maar nu is het ingewikkelder geworden. Het is namelijk lastig om kwalitatief goede links naar je website te krijgen. Je wil het toch wel graag want je wil aan Google laten zien hoe waardevol je website is en dus hoog ranken. Je zou een backlink kunnen zien als een soort stem, hoe meer stemmen, hoe beter je website. Als je dit zo hebt gelezen, dan zie je vast en zeker ook wel in dat het van belang is dat je geld gaat investeren in dit project. Je hebt namelijk niet zomaar een website, je wil bezoekers aantrekken, je wil dat ze wat bij je kopen, diensten afnemen, winst maken en meer omzet realiseren. Dit kun je niet alleen, linkbuilding speelt daarin een grote rol en daar heb je specialisten voor nodig! Ze staan altijd voor je klaar, en daarom is het goed om eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn en dan kun je met je eigen website aan de slag. Alles kun je leren, maar een dag heeft maar 24 uur en soms moet je werk uit handen geven en dat geldt nu ook. Een mooie manier om samen te werken en dan zie je je website echt groeien en daar doe je het toch ook voor?

 

Linkbuilding strategie

 Permanente plaatsing
 Unieke IP adressen
 Links importeren
 Vanaf € 5,-

Registreer en start met linkbuilding!