05-10-2021

Backlinks kopen

Heb je wel eens gedacht aan backlinks kopen en wat de vele voordelen daarvan zijn? Als je je eigen linkbuilding campagne op gaat zetten, dan is de kans groot dat je alleen backlinks moet kopen. Maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je links koopt van goede kwaliteit. Maar eerst gaan we dieper in op wat backlinks zijn, wat je ermee kunt doen en wat de voordelen zijn als je deze gebruikt.

Wat zijn backlinks?

Als je het woord backlinks letterlijk gaat vertalen dan krijg je terug linken. Het gaat over het plaatsen van een link op een andere website, zo krijgt jouw website meer autoriteit en bekendheid voor zoekmachines. Het is dus echt een link vanuit een andere website en zo wordt er gelinkt naar jouw website. Jouw doel hierbij is om meer bekendheid te genereren (uiteraard online). Op deze manier is backlinks kopen zinvol! Het is goed om te weten dat de kwaliteit de belangrijkste rol speelt bij de backlinks. Je kunt er wel honderden kopen en plaatsen, maar het gaat er ook om dat het waardevol moet zijn. Daarom kun je maar beter goed kijken welke backlinks je wil kopen, zodat je in gaat spelen op de kwaliteit van de links. Google kijkt hier ook heel streng naar en het is niet zomaar dat je honderden backlinks gaat kopen en dan klaar bent. Je wil je website graag op een goede manier hoger in de zoekmachines kijken en dat kan alleen maar met waardevolle backlinks!

 

Voordelen gebruik backlinks

Als je kiest voor backlinks kopen, dan gaat dat zorgen voor een betere vindbaarheid binnen de zoekmachines. Je naamsbekendheid zal dan ook worden vergroot. Dit zijn erg goede redenen om dus zelf ook te kiezen voor backlinks kopen. Dit is niet iets wat je eenmalig gaat doen, je wil namelijk dat je website blijft groeien en ook de concurrentiepositie in Google aan blijft gaan met anderen. Daarom is dit iets wat blijvend is, maar dit kun je ook uitbesteden aan een SEO bureau bijvoorbeeld. Het belangrijkste is dat jij zelf weet wat de voordelen zijn van het inzetten van backlinks voor de positie van je website in de zoekmachines. Als je eenmaal door hebt hoe waardevol het is, dan zal jij er graag budget voor vrijmaken en erin investeren. Het zal zichzelf namelijk snel terugverdienen als jij de juiste backlinks hebt gekocht. 

 

Veiligheid backlinks kopen

Sommige mensen vragen zich af of dat backlinks kopen wel veilig is. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je moet alleen goed letten op de juiste intenties en de beste kwaliteitseisen en dan kan het geen kwaad. Let er dus goed op waar je online je backlinks gaat kopen. Je kunt ook navraag doen bij bedrijven die ze verkopen. Ook kun je zelf reviews zoeken en dan bekijken welke bedrijven goed bekend staat en goede service verlenen. Als je het gewoonweg eens wil proberen kan dat ook, dan kun je er een aantal kopen en dan even een tijdje aankijken welke invloed zij hebben op je positie in de zoekmachines. Dit geeft jou een goed beeld van de invloed van de backlinks op je investering.

 

Waar kun je backlinks kopen?

Meestal worden backlinks aangeboden door bedrijven die verschillende websites in eigen beheer hebben. Ze kunnen zo zelf kiezen waar de link geplaatst kan worden en hoe vaak. Je hebt verschillende type websites waar dit kan:

-          Directories: dit zijn websites met erg veel links. Het zijn allemaal betaalde links.

-          Blogs: dit zijn websites met blogberichten. Je koopt dan een bericht waar dan een linkje of meerdere linkjes naar je website verwijzen.

Bovenstaande soorten links kunnen beide aangekocht worden via bijvoorbeeld https://adverteren.goedbegin.nl.

Het is goed dat je zelf gaat bekijken waar je backlinks kunt kopen. Online is dat allemaal zo geregeld en als je eenmaal een goed adres hebt voor je eigen backlinks, dan kun je er ook weer even tegenaan. Blijf het proces goed in de gaten houden via bijvoorbeeld de gratis tool Google Search Console, dan kun je zien welke invloed de backlinks hebben op de zoekmachines. Het gaat er namelijk om dat je website beter gaat scoren en daar kun je vast en zeker wel een bedrag voor vrijmaken. Het is een investering die zichzelf ook snel terug kan verdienen als je direct backlinks hebt kunnen kopen van goede kwaliteit.

 

Waardevolle content

Als het over SEO gaat, dan worden goede backlinks vaak nog over het hoofd gezien. Dit is zonde, wat het is echt een gemiste kans. Als er backlinks worden geplaatst, geeft dat een signaal af naar de zoekmachines van het feit dat er waardevolle content te vinden is op de betreffende pagina waar de link naar toe gaat. Je wil je eigen domeinscore hoger krijgen en dat kan door links te krijgen van websites met een hoge domeinscore. Daarnaast geldt ook dat hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je positie in Google zal zijn. Maar dat is niet het enige, want de waarde van de links speelt ook een hele belangrijke rol hierin. Het moeten backlinks van goede kwaliteit zijn, anders voegt het niet zoveel toe.

 

Kosten backlinks kopen

Je wil graag backlinks kopen, maar wat gaat je dat dan kosten? De prijs is heel verschillend. Het ligt met name aan de waarde van de website waar de link geplaatst gaat worden. De domeinscore zal ook een bepalende factor zijn. Hoe hoger de score is, hoe hoger de prijs voor een link. Focus je maar niet al teveel op de kosten van backlinks kopen. Het gaat er om dat je hetgeen wat je gaat investeren weer snel terug gaat verdienen. De kwaliteit van de backlinks is daarom veel belangrijker en daar kun je je dus maar beter op focussen. Mocht je er over twijfelen dan kun je altijd advies inwinnen bij een specialist of alles uitbesteden en dan weet je zeker dat je op de juiste manier aan de slag gaat met jouw website. Je hebt namelijk een doel voor ogen en dat is een goede positie behalen in de zoekmachines.